top of page

Workshops

Jeg fant, jeg fant!
2015 

I juni 2015 deltok 9. klasse ved Bøstad skole på Vestvågøy i Lofoten i en tre dagers film- og fotoworkshop i regi av Lofoten BygdeFilmFest. Målet med workshopen var at elevene skulle oppsøke den rike kultur- og naturhistorien på Borge på i Vestvågøy,

og dokumentere sine opplevelser der gjennom kameraet. Tilbake i klasserommet valgte elevene ut sine beste og mest interessante fotografier etter diskusjon med hverandre og workshoplederne. Dette resulterte i en utstilling og et bildespill.

Workshopsledere: Acacia Johnson & Tor Edvin Eliassen

Konsept og produsent: Aaslaug Vaa

Tångresan
2015

I påsken 2015 kom et dusin tilreisende til Villa Lofoten for å lære å høste og konservere tang. Linnéa Sjögren, Jonas Pettersson og Michael Roleda delte sjenerøst sin kunnskap om ulige tangsorter, høstingmetoder og konservering. De lekreste retter kom på bordet, alle med smak av umami. 

Linnéa og Jonas driver Catxalot, mens marinbiolog Michael Roleda, som er født på Filippinene, arbeider på NIBIO i Bodø. Matjournalist Nina Frogneborn fra Sveriges Radio var også med. Hør hennes radioreportasje her. 

Arrangør Catxalot og Villa Lofoten

Transformasjon - bygningsvern, arkitektur og film
2015

Kleivan i Vestvågøy er et bevaringsverdig fiskevær. Nasjonale kulturvernmyndigheter bidrar her til å bevare ei rorbu, et trandamperi og ei brygge. Anlegget skal i framtida bli hjemsted for kunst- og kulturproduksjon og økoturisme. Vern av bygninger gjennom ny bruk bidrar til å fremme verdiskapning, stedsutvikling og ny bærekraftig aktivitet i et fraflyttingspreget område.

11 elever fra byggfag på Vest- Lofoten Videregående skole deltok i mai 2015 i workshopen Transformasjon - bygningsvern, arkitektur og film på Kleivan. Studenter fra Arkitekthøyskolen i Oslo presenterte sitt studioprosjekt BANDS, som foregikk samme sted; de fikk en kulturhistorisk introduksjon til fiskeværet og et innføringskurs i filmproduksjon og filmanalyse. Elevene deltok deretter foran og bak kamera på byggeplassen, og startet arbeidet med å bryte opp gulvet og lempe stein ut av brygga. Det gikk fra morgen til kveld. En av de arbeidsomme guttene sa ved workshopens slutt at det hadde vært de morsomste dagene i hans liv.

 

Workshopledere: Filmfotograf Tor Edvin Eliassen, kunstner Adeline Keunebrock, kunsthistoriker Aaslaug Vaa,

arkitekt Uffe Black Nielsen og studenter på Arkitekthøyskolen i Oslo.